Γερμανικός Ποιμενικός

Γερμανικός Ποιμενικός

Τετ, 10/16/2019 - 15:41

Ο Γερμανικός Ποιμενικός, γνωστός και ως λύκος ή λυκόσκυλο είναι μία από τις 2 δημοφιλέστερες φυλές σκύλων. Όπως όλοι οι τετράποδοι φίλοι μας, φυλής ή όχι, είναι ένα καταπληκτικό πλάσμα! Έχουμε γνωρίσει πολλά λυκόσκυλα και τα έχουμε λατρέψει ένα ξεχωριστά.

Ιστορία: 

Η φυλή αυτή προήλθε από την διασταύρωση τριών διαφορετικών ποιμενικών και εδραιώθηκε σαν φυλή το 1899 για να μας κλέψει τις καρδιές. Οι πρώτες προσπάθειες να δημιουργηθεί αυτή η ράτσα ήταν η ανάμειξη σκύλου με λύκο χωρίς όμως επιτυχία, διότι τα σκυλιά που προέκυψαν ήταν πολύ άγρια! Έπειτα πήραν τα πιο ήρεμα σκυλιά και τα αναπαρήγαγαν και έτσι έχουμε τον γερμανικό ποιμενικό. Το λυκόσκυλο και το χάσκυ είναι οι πιο κοντινές φυλές στον λύκο.

? Μορφολογία:

Αρσενικό: 60–65 εκ., 30–40 κιλά, Θηλυκό: 53–60 εκ., 22–32 κιλά. Το μήκος τους είναι περίπου 15% πιο μεγάλο από το ύψος τος, ελαφρώς μακρόστενη φυλή. Μέσος όρος ζωής 10 έτη. Τα αυτιά του είναι πάντα όρθια.

?Τρίχωμα:

Το τρίχωμα τους είναι με μεσαίου μάκρους σκληρή τρίχα με υπόστρωμα, μαύρο με πυρόξανθο ή όλα μάυρο ή όλα άσπρό ή άσπρο με μαύρο.

? Φυσική κατάσταση:

Διαθέτει μεγάλη ευλυγισία σε σχέση με το μέγεθός του, ταχύτητα στα πέλματα του και τα πόδια του είναι σφιχτά, ελαφρώς κυρτά. Είναι επιρρεπείς για ισχιακή δυσπλασία (χαλαρότητα του ισχίου με αποτέλεσμα την τριβή μεταξύ των οστών άρθρωσης). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμβεί σε όλα τα σκυλάκια. Με σωστή καθημερινή άσκηση, την συμβουλή του κτηνιάτρου σας και την πρόληψη, και την σωστή αγωγή σε περίπτωση τάσης το πιο πιθανό είναι ότι θα το αποφύγει.

Τα Γερμανικά ποιμενικά χρειάζονται τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα την ημέρα τρέξιμο.

? Χαρακτήρας:

Είναι μία από τις 3 φυλές με την υψηλότερη νοημοσύνη, πιστός, ειλικρινής, παρατηρητικός, με αυτοπεποίθηση και τόλμη. Είναι η δεύτερη φυλή σε δημοτικότητα λόγο του ισσοροποιμένου της χαρακτήρα, σταθερός, με γερό νευρικό σύστημα, φιλικός αλλά και φύλακας αφού βρίσκεται πάντα σε επαγρύπνηση και έχει διάθεση υπακοής. Είναι σκύλος άμυνας, αφού είναι δύσκολος με τους ξένους στην αρχή και θα αποτρέψει μια ανεπιθύμητη επίσκεψη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι φιλικός και καλόκαρδος.

Εκπαιδεύεται εύκολα και αυτό είναι το ιδανικό σκυλί για την αστυνομία και τον στρατό και δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιήθηκε στον Α΄ και Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Χρησιμοποιείται για ανίχνευση ναρκωτικών και για φύλαξη, καθώς είναι ιδανικός για σκύλος συνοδείας και για οδηγός τυφλών. Με την σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση είναι άψογος με τα παιδιά, αφού τα λατρεύει και τα προστατεύει και είναι εύκολο να κοινωνικοποιηθεί και με άλλα σκυλιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προτιμάει την παρέα τους..

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν τον γνωρίσετε θα σας εντυπωσιάσει και θα τον λατρέψετε..