Μένουμε Σπίτι με το σκύλο μας ΙΙ

Μένουμε Σπίτι με το σκύλο μας ΙΙ

Παρ, 03/20/2020 - 20:50

Όπως αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο μας, διανύουμε μία δύσκολη περίοδο όντας κλεισμένοι στα σπίτια μας, αλλά σίγουρα, για εμάς τους σκυλογονείς περνάει πιο ευχάριστα η μέρα μας.

Μία λοιπόν, καλή ενασχόληση για εμάς και τον σκυλάκο μας είναι τα καθημερινά μικρά μαθήματα για ότι κόλπα θέλουμε εμείς να του μάθουμε. Έπειτα όμως, έρχεται η επιβράβευση που δεν είναι άλλη από ένα καλό παιχνίδι. Ας υποθέσουμε ότι στο σπίτι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι για τον φίλο μας. Πώς θα μπορούσαμε να φανούμε δημιουργικοί και να δημιουργήσουμε εμείς ένα;

 

Κρυφτό

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, τα σκυλάκια μας λατρεύουν αυτό το παιχνίδι καθώς ακονίζει το μυαλό τους, την όσφρηση τους και η έκσταση μόλις σε βρούνε είναι μεγάλη. Βάλτε τον λοιπόν, να κάτσει και βρείτε την κρυψώνα σας. Μόλις είστε έτοιμοι φωνάξτε τον να έρθει να σας βρει.

 Tip: Στην αρχή, μπορείτε να τους το κάνετε εύκολο για να μην δυσκολευτούν και χάσουν το ενδιαφέρον τους.

 

 

Ιχνηλασία

Ένα ακόμα αγαπημένο παιχνίδι των σκυλιών είναι η ιχνηλασία. Πάρτε μερικές λιχουδίτσες και κρύψτε τες σε διάφορα μέρη του σπιτιού και αφήστε τον να τις βρει. Κι αυτή τη φορά, καλό θα ήταν, τα πρώτα να μη δυσκολευτεί να τα βρει γιατί θα βαρεθεί και δεν θα ξανά ασχοληθεί. Είναι ένα παιχνίδι που εξασκεί εξίσου το μυαλό του αλλά κυρίως την όσφρησή του.

 

Τράβηγμα

Ακόμη κι αν δεν έχετε σκοινί να παίξετε με τον σκύλο σας, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα από παλιές κάλτσες που δεν θέλετε, ή άλλα υφάσματα. Φαντάζομαι δεν χρειάζονται συγκεκριμένες οδηγίες γι’ αυτό το παιχνίδι. Απ’ τη μια μεριά το χέρι, απ’ την άλλη τα δόντια και τραβάμε εναλλάξ. Μπορείτε ταυτόχρονα, να εφαρμόσετε μία ποσότητα οδοντόκρεμας πάνω στο παιχνίδι κι έτσι ο φίλος μας και θα εκτονώνει την ενέργειά του, αλλά και θα πλύνει τα δοντάκια του.

 

Παζλ

Νομίζω πως είναι το πιο διαδεδομένο παιχνίδι για να κρατάμε απασχολημένο τον σκύλο μας. Πρόκειται για την μπάλα που έχει υποδοχή για λιχουδιές και ο τετράποδός μας πρέπει να βρει τρόπο να τις βγάλει από εκεί μέσα. Είναι κάτι που τον κρατάει για αρκετή ώρα σε εγρήγορση και απαλλασσόμαστε από τις τύψεις που προκαλούν τα ξεφυσήματα λόγω ανίατης βαρεμάρας.
 

Εξάλλου, λίγος περισσότερος ποιοτικός χρόνος με τα σκυλάκια μας δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

 

Μένουμε Σπίτι

Μένουμε Δημιουργικοί

 

Κείμενο: Κατερίνα Βασιλειάδου

Φωτογραφία: Κατερίνα Βασιλειάδου