Σκύλος και Φωτογραφία 

Σκύλος και Φωτογραφία 

Τρί, 11/05/2019 - 13:16

Σκύλος ? + Φωτογραφία ?

 

Συμβουλές για καλύτερες φωτογραφίες των κατοικίδιων σας:

Aπό τον επαγγελματία φωτογράφο Νίκο Βοζαΐτη!! (insta: @nick.voz)

 


? Οι φωτογραφίες είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Όλοι θέλουμε να απαθανατίζουμε τις ωραίες μας στιγμές! Πόσο μάλλον όταν έχουμε ένα σκυλάκι που όλες οι στιγμές μαζί του είναι ωραίες.. Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποια tips για το πως να το κάνετε αυτό σωστά.

? Είναι σημαντικό η φωτογράφιση να είναι κάτι ευχάριστο τόσο για εσάς όσο και για το κατοικίδιο σας. Αν δεν περνάτε καλά με την συγκεκριμένη διαδικασία να είστε σίγουροι ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο τόσο στο τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών σας όσο και στην όλη εμπειρία που προσπαθείτε να βιώσετε μαζί με το κατοικίδιό σας.

? Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι που θα σας διευκολύνουν στην καλύτερη  φωτογράφιση των κατοικιδίων σας:


•Παιχνίδι ⚽️

 

Χρησιμοποιήστε κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι (ενδείκνυται παιχνίδια που κάνουν κάποιο θόρυβο) για να του τραβήξετε την προσοχή.

Κρατήστε το κοντά στον φακό της κάμερας (ή του κινητού σας) ώστε το κατοικίδιο σας να κοιτάει προς το μέρος σας.

Μόλις βγεί η επιθυμητή φωτογραφία μπορείτε να δοκιμάσετε να το κουνήσετε μπροστά του, να το κρύψετε πίσω απο την πλάτη σας κλπ. ώστε να βγάλετε και διαφορετικές πόζες του κατοικιδίου σας.



•Χρησιμοποιήστε λιχουδιές ?


Είναι πολύ βασικό να έχετε μαζί σας κάποια λιχουδιά που ξέρετε οτι αρέσει στο κατοικίδιο σας.
Αυτό θα σας διευκολύνει να εξασφαλίσετε την αμέριστη προσοχή του, ακόμα και αν η χρήση κάποιου παιχνιδιού δεν επιφέρει αποτελέσματα (εναλλακτικά σε περίπτωση που δεν έχετε κάποια λιχουδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστο φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη, το οποίο είναι απόλυτα υγιεινό προς τα κατοικίδια ή κάποια άλλη τροφή που έχετε ήδη στο σπίτι σας, αρκεί να έχετε βεβαιωθεί ότι το σκυλάκι σας δεν έχει κάποια αλλεργία σε αυτήν και ότι επιτρέπεται να την καταναλώσει. 

Δώστε στο κατοικίδιο σας μια μικρή λιχουδιά και μετά τοποθετήστε , ή κρατήστε την με το ένα σας χέρι, κοντά πάλι στον φακό της κάμερας ή του κινητού σας, τραβώντας έτσι την προσοχή του.




•Φυσικό φως ☀️

 

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε κυρίως φυσικό φώς και όχι φλάς, ώστε να αποφευχθεί η δυσαρέσκεια του κατοικιδίου σας όπως επίσης και η ανεπιθύμητη αντανάκλαση από το φλάς στα μάτια του.

Αν επιλέξετε να φωτογραφίσετε σε εσωτερικό χώρο για το επιτύχετε αυτό ένας εύκολος τρόπος είναι να τοποθετήσετε το κατοικίδιο σας κοντά σε ένα μεγάλο παράθυρο και να το χρησιμοποιήσετε σαν φυσική πηγή φωτός (στη διάρκεια της ημέρας όσο υπάρχει ακόμα φώς).

 


•Επιβράβευση ?

 

Φυσικά πολύ σημαντικό είναι να επιβραβεύετε το κατοικίδιο σας καθόλη τη διάρκεια της φωτογράφισης δίνοντας του που και που μια μικρή λιχουδιά, χαϊδεύοντας το, λέγοντας μπράβο, και γενικά δημιουργώντας ένα πολύ ευχάριστο κλίμα.

Πάντα να είστε ήρεμοι και να δίνετε στο κατοικίδιο σας τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί. 



Με αυτούς τους τρόπους δημιουργείται ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και το κατοικίδιο σας αρχίζει να συνηθίζει στην διαδικασία της φωτογράφισης ως κάτι πολύ όμορφο μεταξύ σάς και κάτι που σίγουρα θα του αποφέρει και λιχουδιές!

 

 

Και μην ξεχάσετε πάνω απ' όλα να περάσετε καλά και να το ευχαριστηθείτε γιατί αυτό είναι το κυριότερο!

?Κάντε μας tag στις φωτογραφίες σας στο instagram (#bubblevan) και θα ανέβουν όλες σαν story στην σελίδα μας!?

Καλές φωτογραφίες!