Σκύλος και καθάρισμα σπιτιού

Σκύλος και καθάρισμα σπιτιού

Τετ, 09/11/2019 - 16:19

Σκύλος και καθάρισμα σπιτιού ?+?

Όλοι όσοι αγαπάμε τα κατοικίδια, επιθυμούμε την παρέα τους αλλά δεν επιθυμούμε τις τρίχες και την μυρωδιά του σπιτιού. Σίγουρα όσα tips και να σας δώσουμε θα πρέπει πάντα να ξέρουμε πώς το σπίτι μας δεν θα είναι ποτέ το πιο λαμπερό και μυρωδάτο σπίτι του κόσμου αλλά θα είναι ένα σπίτι γεμάτο αγάπη και ζεστασιά. Θα είναι πάντα το μέρος που μας ηρεμεί αφού τίποτα δεν συγκρίνεται με την αγάπη των τετράποδων φίλων μας. ?

✔️Tips για πιο καθαρό σπίτι!?

Τα πάντα είναι η πρόληψη! Tips για πρόληψη και για μυρωδιές στο σπίτι.

??Αλλά πρώτα από όλα θα σας πούμε για τα μαγικά συστατικά που διώχνουν όλες τις μυρωδιές.

  1. Ξύδι (λευκό ή μηλόξυδο)
  2. Μαγειρική σόδα
  3. Έλαια ευκάλυπτου
  4. Βούρτσα με τρίχες απο καουτσούκ
  5. Οικολογικό πανάκι

Και τώρα περνάμε στην πράξη!

  1. ?Ο σκύλος μου τρώει γρήγορα και σκορπίζει την τροφή του.

Υπάρχουν ειδικά μπόλ τα οποία έχουν εμπόδια για να δυσκολεύουν τον σκύλο σας και ταυτόχρονα τον εκπαιδεύουν, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε ένα τέτοιο μπόλ μπορείτε να βάλετε μέσα στο πιάτο του ένα μπαλάκι που να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του μπολ.

2. ??‍♂️Τρίχες παντού;

Όλα τα σκυλάκια, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο μαδάνε. Βρείτε λοιπόν γιατί ο σκύλος σας μαδάει. Ένας πιθανός λόγος είναι ότι η τροφή που τρώει δεν του ταιριάζει. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο ή έναν διατροφολόγο σκύλων και ενημερωθείτε για την κατάλληλη τροφή του. Ένας άλλος λόγος είναι η ελλειπής ή η λάθος περιποίηση. Μερικά σκυλάκια που είναι κοντότριχα θεωρούμε πως δεν χρειάζεται να περιποιηθούμε το τρίχωμα τους. Λάθος! Οτι τρίχωμα και αν έχει ο σκύλος μας πρέπει να τον χτενίζουμε συστηματικά μέσα στην βδομάδα και να του κάνουμε και μια ολοκληρωμένη περιποίηση μία φορά τον μήνα. Αν πχ δεν στεγνώσουμε τον σκύλο μας μετά το μπάνιο σίγουρα αυτός θα μαδάει περισσότερο. Σε περίπτωση που δεν ξέρουμε τον σωστό τρόπο μπορούμε να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό.

3. ?Η μαξιλάρα του!

Η μαξιλάρα τους είναι ένα από τα αντικείμενα που δεν καθαρίζουμε συχνά. Κι όμως είναι απο τις πρώτες αιτίες που μυρίζει το σπίτι. Μπορείτε να την καθαρίζετε είτε με οικολογικό πανάκι είτε με αυτές τις μαγικές βούρτσες από καουτσούκ που εξαφανίζουν όλες τις τρίχες.

4. ?Του έφυγαν μέσα στο σπίτι?

Αν του έφυγαν πάνω σε κάποιο χαλί η λύση είναι μαγειρική σόδα. Αφήστε την για μισή ώρα και μετά καθαρίστε. Αν του έφυγαν στο πλακάκι καθαρίστε με ξύδι. Δεν πρόκειται να μείνει καμία μυρωδιά.

5. ?Μαντηλάκια μετά την βόλτα.

Όλα τα σκυλάκια μετα την βόλτα μπάινουν στο σπίτι και αφήνουν είτε πατουσάκια που τα βλέπουμε, είτε μικρόβια που δεν τα βλέπουμε. Αν τους κάνετε τα ποδαράκια με μαντηλάκια θα ανακαλύψετε οτι το σπίτι σας θα μυρίζει λιγότερο.

6. ?Μπολ!

Το μπολ του σκύλου μας θέλει καθημερινό πλύσιμο σαν να ήταν το δικό μας πιάτο. Η μυρωδιές απ τις τροφές μαζεύονται με τον καιρό και η μυρωδιά είναι μεγάλη.

7. ?Τα παιχνίδια του

Μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο σας με ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγο ξύδι. Εάν τα παιχνίδια του είναι πλαστικά μπορείτε να τα βάλετε σε ένα λεκανάκι με νερό, ξύδι και μαγειρική σόδα.

8. ?Χαλιά

Ότι καλύτερο για να φύγουν οι τρίχες απο τα χαλιά είναι ο καθαριστής τζαμιών. Όσο για την μυρωδιά; Τρίψτε τα με μια βούρτσα βουτηγμένη σε νερό με τι άλλο; Με ξύδι και μαγειρική σόδα!

9.?Τρίχες στα έπιπλα;

Μπορείτε να φορέσετε ένα πλασικό γάντι ανάγλυφο και να περάσετε όλες τις επιφάνειες. Ένας άλλος τρόπος είναι να περάσετε τα έπιπλα με οικολογικό πανάκι στο οποίο πρώτα θα έχετε βάλει λίγο μαλλακτικό ρούχων. Έτσι και θα μυρίζει όμορφα ο χώρος και οι τρίχες μαγνητίζονται.

Τέλος, μπορείς να φτιάξεις σε σπρέι που θα ψεκάζεις τις υφασμάτινες επιφάνειες και το σπίτι σου θα μοσχοβολάει κάθε μέρα. Τι να βάλεις μέσα; Νερό, μηλόξυδο, μαγειρική σόδα, λίγο μαλακτικό ρούχων ή αιθέρια έλαια τις επιλογής σου.