Σκύλος και Κρύο

Σκύλος και Κρύο

Τρί, 12/10/2019 - 19:00

Σκύλος ? + Κρύο ❄️

Τελικά κρυώνει ο σκύλος μας; ?

Ένα αιώνιο ερώτημα είναι αν τα σκυλάκια μας κρυώνουν τον χειμώνα. Ακούγονται πολλές απόψεις κατά καιρούς. Άλλοι λένε πως κρυώνουν όπως οι άνθρωποι, άλλοι ότι δεν έχουν πόρους και ότι δεν κρυώνουν. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Κάποιες φυλές είναι πιο ανθεκτικές στο κρύο και κάποιες άλλες λιγότερο. Το σίγουρο πως είναι πως κρυώνουν και χρειάζονται προστασία από εμάς.

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο τρόπος ζωής του. Ένας σκύλος μαθημένος στο σπίτι βγαίνοντας έξω η διαφορά θερμοκρασίας είναι μεγάλη και απότομη. Κάποιοι άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι το βάρος, το μήκος και το πάχος της τρίχας, η υγεία του και η ηλικία του.

Η κανονική θερμοκρασία του σκύλου είναι 38–39 βαθμούς Κελσίου.

Πως λοιπόν θα καταλάβουμε αν ο σκύλος μας κρυώνει; ?

· Τρέμει

· Κρύα αυτιά ή κρύο σώμα

· Επιβράδυνση κινήσεων

· Γκρινιάζει

· Κουλουριάζετε πιο συχνά από ότι συνήθως

Tips ❗️

· Προστατέψτε τον σκύλο σας από το κρύο, την βροχή και τον αέρα

· Μειώστε την διάρκεια της βόλτας τις πολύ κρύες ημέρες και προσπαθήστε να εκτονώσετε την ενέργεια του με παιχνίδι στο σπίτι.

· Να του στεγνώνετε τα πόδια κάθε φορά που μπαίνει στο σπίτι μετά από μια βόλτα κάποια βροχερή μέρα.

· Γενικά να φροντίζετε να κρατάτε το σκυλάκι σας στεγνό.

· Μην το κουρεύετε γιατί το τρίχωμα του, του ρυθμίζει την θερμοκρασία, αλλά να το χτενίζετε συστηματικά.

· Σε κάποιο κοντότριχο σκυλάκι μπορείτε να φοράτε κάποιο ρουχαλάκι αν αισθάνεται άνετα με αυτό.

· Να του έχετε κουβερτούλες στην μαξιλάρα του.

· Ίσως χρειάζεται να ελέγξετε την διατροφή του. Τον χειμώνα μπορεί να χρειάζεται κάποια τροφή που να του προσφέρει παραπάνω ενέργεια.

Προβλήματα απο το κρύο και τον χειμώνα: ☔️

· Ξηροδερμία. Να βουρτσίζετε τον σκύλο σας τακτικά, έτσι απομακρύνονται οι νεκρές τρίχες αλλά ταυτόχρονα φεύγουν και τα νεκρά κύτταρα.

· Αλλεργίες. Τα συμπτώματα έιναι η φαγούρα, τρέχουν τα μάτια τους, βήχουν ή φτερνίζονται.

Συμπτώματα από το κρύο: ?

· Απο το πολύ κρύο μπορεί να πάθουν κρυοπάγηματα. Πως θα το καταλάβουμε; Αλλαγή θερμοκρασίας του σώματος, κρύα ουρά, αυτιά, μύτη και πατούσες. Ελέγξτε επίσης αν αυτά τα σημεία έχουν το κανονικό τους χρώμα.

· Φτάρνισμα

· Αδυναμία

· Εκκρίσεις της μύτης και των ματιών.

Τέλος, τον χειμώνα πολλοί νομίζουν πως τα σκυλάκια τους δεν κυνδινεύουν άλλο απο ψύλλους, τσιμπούρια και λοιπά παράσιτα. Λάθος! Δεν πρέπει να σταματάμε εξωτερικές και εσωτερικές αποπαρασιτώσεις ούτε τον χειμώνα.

?Με πολύ αγάπη και την κατάλληλη προετοιμασία τα σκυλάκια μας θα παραμείνουν ζεστά και χαρούμενα. Και μην ξεχνάτε πως πάντα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον κτηνίατρο μας.?