Συνέντευξη από την Mars Hellas για τα pet friendly γραφεία τους

Συνέντευξη από την Mars Hellas για τα pet friendly γραφεία τους

Τετ, 02/05/2020 - 19:53

Συνέντευξη από την Mars Hellas για τα pet friendly γραφεία τους.

 

Πρόσφατα γνωρίσαμε την ομάδα της Mars. Δημιουργήσαμε μαζί τους μια ημέρα καλλωπισμού των τετράποδων παιδιών τους με το Bubble Van στον χώρο των γραφείων τους. Η εμπειρία για εμάς ήταν μοναδική. Μια υπέροχη και πολύ δεμένη ομάδα που μας υποδέχθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο. Ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα βλέποντας πόσοι από αυτούς είχαν τα σκυλάκια τους μαζί τους στο γραφείο και έτσι αποφασίσαμε να τους κάνουμε μερικές ερωτήσεις για το πως λειτουργεί γι’ αυτούς όλο αυτό!

 

1.Η Mars είναι μία πολύ σπουδαία εταιρεία και έχει επιλέξει οι συνεργάτες της να μπορούν να φέρνουν το κατοικίδιο τους στην δουλειά. Πως το αποφασίσατε αυτό;

Η Mars, παγκόσμιος ηγέτης στην κατηγορία του Petcare, έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει έναν καλύτερο κόσμο για όλα τα κατοικίδια — και ως μέρος αυτού του σκοπού, σήμερα πολλά από τα γραφεία μας φιλοξενούν κατοικίδια ώστε οι συνεργάτες μας να μπορούν να περάσουν και να απολαύσουν περισσότερο χρόνο με τους τετράποδους φίλους τους. Τα γραφεία μας στην Αθήνα είναι pet friendly ήδη από το 2014, όταν η πρακτική αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως από τη Mars.

 

2.Ποιά είναι τα αποτελέσματα πάνω στην δουλειά σας αλλά και στην ψυχολογία σας έχοντας μαζί σας τα τετράποδα παιδιά σας;

Ως παγκόσμιοι ηγέτες, στη Mars Petcare είμαστε παθιασμένοι με τα κατοικίδια και γνωρίζουμε ότι ένα φιλικό προς τα κατοικίδια γραφείο μπορεί να έχει πολλά ευεργετικά οφέλη τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους σκύλους τους.

Οι σκύλοι στο γραφείο προσφέρουν κάτι περισσότερο από συντροφικότητα. Μπορούν να προσφέρουν μια αίσθηση άνεσης, να ανακουφίσουν από το άγχος, να αυξήσουν τη σωματική δραστηριότητα, να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και το αίσθημα ευτυχίας. Και η Mars έχει την έρευνα για να το αποδείξει. Η πρόσφατη έρευνα PAWrometer™ (PAW; Pets At Work) του Banfield Hospital, με συμμετέχοντες 1.000 εργαζομένους και 200 Υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων στον τομέα των Ανθρώπινων Πόρων από εταιρείες διαφορετικών μεγεθών και ποικίλων δραστηριοτήτων στην Αμερική (2017), διερεύνησε την αντίληψη σχετικά με το φιλικό προς τα κατοικίδια εργασιακό περιβάλλον. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένα γραφείο όπου τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα.

Οι πέντε τομείς βελτίωσης που προκύπτουν από την εφαρμογή πολιτικών φιλικών προς τα κατοικίδια περιλαμβάνουν:

1) Ικανοποίηση των εργαζομένων (93%)

2) Μείωση του άγχους (93%)

3) Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (91%)

4) Μεγαλύτερη αφοσίωση στην εταιρεία (91%)

5) Μείωση του αισθήματος ενοχής των κηδεμόνων κατοικίδιων που πρέπει να τα αφήνουν στο σπίτι (91%).

 

Επιπλέον, το WALTHAM Center, Παγκόσμιο Επιστημονικό Κέντρο διατροφής κατοικίδιων της Mars Petcare,, πραγματοποίησε επιπλέον έρευνες οι οποίες πιστοποίησαν ότι οι σκύλοι στον επαγγελματικό χώρο έχουν γενικά θετική επίδραση στο εργασιακό περιβάλλον και μειώνουν το άγχος των εργαζομένων.

 

 

3.Στο εξωτερικό αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο αλλά για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι κάπως καινούργιο. Από που εμπνευστήκατε αυτή την ιδέα ώστε να γίνετε και εσείς pet friendly γραφείο;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η πλειοψηφία των γραφείων της Mars σε ολόκληρο τον κόσμο είναι pet friendly. Στα γραφεία μας τα κατοικίδια δεν είναι απλά ευπρόσδεκτα, αλλά αποτελούν θεμελιώδες μέρος της κουλτούρας μας καθώς τα πλεονεκτήματα αγγίζουν όχι μόνο εμάς, κάνοντας μας πιο χαρούμενους και τη δουλειά μας πιο διασκεδαστική, αλλά και τους τετράποδους φίλους μας, κάνοντας τον κόσμο τους καλύτερο. Στην Ελλάδα, στόχος μας είναι όλο και περισσότερες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας υιοθετώντας φιλικές προς τα κατοικίδια πολιτικές.

 

4.Πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις τα σκυλάκια για να μπορέσετε να τα πάρετε στην δουλειά; Πχ κάποια εκπαίδευση;

Ναι. Σύμφωνα με την "Πολιτική περί κατοικιδίων στα γραφεία" οι σκύλοι πρέπει να είναι υγιείς, φιλικοί, κατάλληλα εμβολιασμένοι, κοινωνικοποιημένοι και εκπαιδευμένοι στο θέμα της τουαλέτας. Συνήθως συνιστούμε στους συνεργάτες μας να φέρνουν κατοικίδια ηλικίας τουλάχιστον ενός έτους, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η βασική εκπαίδευση στο σπίτι.

 

 

 

5.Πολύ θα πιστεύουν ότι σας «τρώνε» χρόνο από την δουλειά σας. Αληθεύει κάτι τέτοιο;

Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο χρόνος που θα αφιερώσουν οι συνεργάτες μας για να βγάλουν τον σκύλο τους βόλτα, συνήθως 1-2 φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους, ισοδυναμεί με ένα αναζωογονητικό διάλειμμα που θα τονώσει ακόμα περισσότερο την παραγωγικότητα τους. Επιπλέον, οι σκύλοι στο γραφείο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία οι συνεργάτες να κοινωνικοποιηθούν και να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας μεταξύ τους.

 

6.Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε μαζί μία μέρα καλλωπισμού των τετράποδων φίλων σας στα γραφεία της Mars. Πως σας φάνηκε σαν εμπειρία;

Αυτή η μέρα ήταν ένα «Πρωτοχρονιάτικο» δώρο από την ομάδα του Pedigree® για όλους τους τετράποδους φίλους της Mars. H εμπειρία ήταν εξαιρετική

και ήταν πραγματικά απολαυστικό να έχουμε μαζί μας τους χνουδωτούς μας φίλους.