Λουλού το ταξιδιάρικο σκυλάκι από την Ζέτα Γκέκα

Λουλού το ταξιδιάρικο σκυλάκι από την Ζέτα Γκέκα

Τετ, 02/19/2020 - 18:33

Συνέντευξη από την συγγραφέα του βιβλίου Λουλού, το ταξιδιάρικο σκυλάκι. Ένα παραμύθι για την ιστορία ενός αδέσποτου σκύλου, που βρήκε οικογένεια, αγαπήθηκε και είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τα όνειρα της. Μακάρι όλα τα αδέσποτα σκυλάκια να έχουν την κατάληξη της Λουλού.

 

 

1.✍️Πως προέκυψε η ενασχόληση σας με την συγγραφή ενός παιδικού παραμυθιού;

Παρόλο που σπουδές μου και η επαγγελματική μου πορεία μέχρι τώρα σχετίζονται με τα Οικονομικά, αναζητούσα ένα hobby που να με βγάζει από την καθημερινότητα και να νιώθω ότι δημιουργώ. Η λατρεία μου για το σκυλάκι μου τη Λουλού και το πάθος μου για τα ταξίδια, μου έδωσαν την ιδέα να γράψω μία σειρά από ιστορίες που στη συνέχεια σκέφτηκα να τις κάνω παιδικά βιβλία. Πάντα με συγκινούσαν τα παιδικά βιβλία. Με ενθουσιάζουν τα χρώματα, η αίσθηση ότι μπαίνεις σε ένα μαγικό κόσμο που όλα είναι δυνατά και συνήθως έχουν ευτυχισμένη κατάληξη.

 

2.?Σε τι διαφέρει από άλλα παιδικά παραμύθια;

Μα πρόκειται για ένα «αληθινό παραμύθι»! (γέλια) Η Λουλού είναι ένα πραγματικό σκυλάκι και οι περιπέτειες που θα ζήσει σε διάφορες χώρες του κόσμου, αποτυπώνουν τα δικά μου ταξίδια, τις εικόνες που έχω δει, ακόμα και τα συναισθήματά μου. 

 

3.?Δηλαδή συγκατοικείτε με μια σταρ. Πως είναι στην καθημερινότητα της η Λουλού;

Η αλήθεια είναι πως όλοι αντιμετωπίζουμε τη Λουλού σαν σταρ! Είναι ένα τσαχπίνικο, αστείο, σκανταλιάρικο σκυλάκι που μας γεμίζει χαρά κι αγάπη. Έχουμε άλλον ένα σκύλο, τον Έλμο κι έναν παπαγάλο, τον Λόκο. Οπότε, η Λουλού δεν μένει ποτέ χωρίς παρέα. Κάνει τις αταξίες της όταν λείπουμε και ξέρει πως με ένα βλέμμα θα της τα συγχωρήσουμε όλα. Δεν ξέρω αν είμαι παράδειγμα προς μίμηση, αλλά ότι κι αν κάνει, της λέω «χαλάλι σου»! Όποτε τη σκέφτομαι, χαμογελάω. Πιστεύω πως η ζωή με ένα ζωάκι γίνεται πιο όμορφη. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν μία έξτρα δόση γλύκας, αγάπης και γέλιου.

 

4.?Στο παραμύθι αναφέρει πως «κοπρίτης σημαίνει ένα υπέροχο σκυλάκι». Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Γιατί διαλέξατε έναν «κοπρίτη» για να υιοθετήσετε;

Διάλεξα να υιοθετήσω ένα αδέσποτο ημίαιμο σκυλάκι γιατί τα βρίσκω πανέμορφα και γιατί θέλησα να σώσω ένα ζωάκι από τον δρόμο. Βέβαια, αν ρωτήσετε αυτούς που έχουν υιοθετήσει αδέσποτα, στην πλειοψηφία τους θα σας πουν πως στη συνέχεια κατάλαβαν πως αυτά τους έσωσαν, ο καθένας για δικούς του λόγους.

Εμείς τη φωνάζουμε «Λουλού – γουρλού»!

Η λέξη κοπρίτης έχει συνήθως αρνητικό νόημα. Επειδή, όμως, για εμένα όλα τα κοπριτάκια είναι φανταστικά ζωάκια, άρχισα να τη χρησιμοποιώ σαν να είναι κάτι πάρα πολύ θετικό. Θέλοντας να μεταδώσω αυτό το μήνυμα και στα παιδιά, έκανα moto του βιβλίου την έκφραση «κοπρίτης σημαίνει υπέροχο σκυλάκι»!

 

5.?Τι προσφέρει το παραμύθι «Λουλού, το ταξιδιάρικο σκυλάκι» αυτό στα παιδιά;

Η Λουλού είναι ένα μαύρο ημίαιμο αδέσποτο σκυλάκι μεσαίου μεγέθους, ένα “outsider” θα έλεγα, αφού όπως διαπιστώνουμε αυτά τα σκυλάκια είναι τα πιο δύσκολα να υιοθετηθούν. Ενώ λοιπόν θα έλεγε κανείς πως  δεν έχει πολλές ελπίδες, η Λουλού ονειρεύεται, παλεύει και τα καταφέρνει να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Κι εκεί που δεν μπορεί να το καταλάβει η ίδια, βρίσκει ανθρώπους και ζωάκια που τη βοηθούν και της λένε πόσο ξεχωριστή είναι. Επίσης, στα επόμενα βιβλία, η Λουλού θα βοηθάει με κάποιο τρόπο κι άλλα ζωάκια να γίνουν ευτυχισμένα όπως η ίδια. Αυτά πιστεύω πως είναι θετικά και αισιόδοξα μηνύματα που αφήνουν όμορφα συναισθήματα σ τα παιδιά.

 

6. ?Η εικονογράφηση έχει να κάνει με την αληθινή Λουλού;

Η Λουλού είναι φανατική πελάτισσα του Bubble Van. Μία μέρα, καθώς περίμενα να κάνει το μπάνιο της και συζητούσα με τη Μαριλίνα Σκαρπέτα για τα βιβλία μου, μου αποκάλυψε και η ίδια το όνειρό της να κάνει μία εικονογράφηση και αποφασίσαμε να το τολμήσουμε μαζί. Η Μαριλίνα αποτύπωσε τη Λουλού όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα και είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί είναι υπέροχο να βλέπω μέσα στο βιβλίο το βλέμμα, τις εκφράσεις και τις κινήσεις της.

 

7.?? ??Τι βλέπετε μέχρι τώρα ότι ενθουσιάζει πιο πολύ τα παιδάκια σε αυτό το παραμύθι;

Βλέπω ότι τα παιδάκια ενθουσιάζονται πολύ που η Λουλού είναι αληθινό σκυλάκι και θέλουν να τη γνωρίσουν. Τους αρέσει πολύ και το όνομά της. Κάποια παιδάκια φωνάζουν όλα τους τα παιχνίδια «Λουλού». Τα μικρότερα απολαμβάνουν περισσότερο τις εικόνες και τα μεγαλύτερα όλη την ιστορία και κυρίως την ευτυχισμένη κατάληξη. Αυτό που μου λένε οι μαμάδες είναι ότι ανυπομονούν για το επόμενο βιβλίο.

 

8.?Η ιστορία της Λουλού είναι αληθινή;

Πώς ξεκίνησε τη ζωή της η Λουλού σαν αδέσποτο κουταβάκι δεν το γνωρίζω. Γι΄ αυτό και σκέφτηκα να πω την ιστορία της με ένα παραμύθι. Όμως, το τέλος είναι πραγματικό, η Λουλού βρίσκει οικογένεια και θα μας δείτε όλους στο βιβλίο, εμένα, τον άντρα μου, τον δεύτερό μας σκύλο τον Έλμο και τον παπαγάλο μας τον Λόκο.

Άρα, όπως λένε, είναι μία ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα!

 

9. ?Ποια είναι τα επόμενα πλάνα της Λουλού; Για τι θα μιλάει το επόμενο παραμύθι;

Οι γονείς της Λουλού, δηλαδή εμείς (γέλια), της λένε πως θέλουν να τη βοηθήσουν να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και ότι μπορεί να διαλέξει όποια χώρα θέλει για να κάνει το πρώτο της ταξίδι. Έτσι, λοιπόν, η Λουλού θα ταξιδέψει στη Μαδαγασκάρη, που είναι ένας ονειρεμένος προορισμός κι ένα ταξίδι που μου έχει μείνει αξέχαστο. Εκεί, θα γνωρίζει κι άλλα ζωάκια και θα ζήσει μία περιπέτεια εξερευνώντας διάφορες περιοχές της χώρας.

 

10.?Που μπορούμε να βρούμε το βιβλίο;

Το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε στο eshop της Λουλού www.louloutravelingmutt.com