Μαρκέλλα Γιαννάτου: Η συντροφιά ενός σκύλου μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, λιγότερο εγωιστές.

Μαρκέλλα Γιαννάτου: Η συντροφιά ενός σκύλου μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, λιγότερο εγωιστές.

Πέμ, 03/26/2020 - 12:49

Η Μαρκέλλα Γιαννάτου είναι μια γυναίκα γνωστή για την πορεία της ως ηθοποιός. Είναι ένας άνθρωπος που κρατάει την προσωπική της ζωή προστατευμένη από την δημοσιότητα και αυτό την κάνει ακόμα πιο άξια, διότι όλη η δημοσιότητα που έχει πάρει χαρακτηρίζουν την ποιότητα της δουλειάς της. Ένα από τα πράγματα που ανακαλύψαμε για αυτή είναι ότι είναι βαθιά φιλόζωη και έτσι την αγαπήσαμε λίγο παραπάνω.

 

1.Αγαπημένη Μαρκέλλα, θα θέλαμε να μας πεις ποια είναι η σχέση σου με τα ζωάκια; Πως ξεκίνησες να τα αγαπάς και να καταλαβαίνεις την αξία τους;

Η σχέση μου τα ζωάκια είναι παρόμοια με την σχέση μου με τους ανθρώπους, με την διαφορά ότι δεν μου έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα να αντιπαθήσω κάποιο ζωάκι (γέλια). Δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη στιγμή που ξεκίνησα να τα αγαπώ, τα αγαπούσα πάντα.

 

2. Έχουν περάσει αρκετά σκυλάκια από τα χέρια σου;  

Ως δικά μου σκυλιά η Φρόσω είναι το τρίτο. Είχα τον Τσάρλι πρώτα, με το που ξεκίνησα να είμαι φοιτήτρια στην Αθήνα, γιατί δεν είμαι από την Αθήνα, είμαι Κερκυραία, μεγάλωσα στην Κέρκυρα. Μην ξεχάσω, το Φρόσω βγαίνει από το παραφροσύνη.

 

3.Κρύβεται κάποια ιστορία υιοθεσίας πίσω από αυτό;

Ο Τσάρλι ήταν  ένα κοκεράκι, βρέθηκε στα χέρια μου, μου είχαν πει ότι δεν θα τα καταφέρει γιατί ήταν ατροφικό, παρόλα αυτά ο Τσάρλι έζησε 12,5 χρόνια, περάσαμε τέλεια, κάναμε πάρα πολλά ταξίδια, Γαλλία, Ιταλία, στην Ελλάδα παντού. Όταν πέθανε αποφάσισα ότι δεν ξαναπάρω σκύλο ποτέ, γιατί ήταν δύσκολο πολύ.

Τρείς μήνες μετά βρίσκω στον δρόμο τον Ζούπυ, όπου τον παίρνω, έχει τσιπ, δεν βρίσκω τον ιδιοκτήτη του ποτέ, προσπαθώ να τον δώσω για υιοθεσία μέσω Facebook και στον μήνα πάνω βρέθηκε ένας άνθρωπος που δεν ήταν ο δικός του αλλά τον ήθελε, αλλά όχι αγάπη μου, είχε περάσει πολύς καιρός, δεν μπορούσα να τον αποχωριστώ.

Το δεν θα πάρω άλλο ζώο είναι ένα ψέμα. Από τον Τσάρλι στον Ζούπυ πέρασαν 3 μήνες και μετά τον Ζούπυ το υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα πάρω ποτέ σκύλο πέρασαν ακριβώς 6 μήνες μέχρι να βρω την Φρόσω και έκανα προσπάθειες, δηλαδή βρέθηκαν σκυλιά από κάτι φιλοζωικές και καταφύγια που ήμουν στα τσακ να τα πάρω και έλεγα όχι. Τώρα με τούτη την τρελή την, την βρήκε ένας πολύ δικός μου άνθρωπος, ο οποίος βρήκε ένα κουτί με 4 κουτάβια στον Χολαργό, με πήρε τηλέφωνο, συνεννοηθήκαμε με την φιλοζωική του Χολαργού, δεν πήγα καν να τα δω για να καταλάβεις γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα φύγω αν όχι και με τα 4 τουλάχιστον με ένα, πήγαν όλα για υιοθεσία οπότε λέω την γλύτωσα και μετά επέστρεψαν το ένα, οπότε αυτή είναι η Φρόσω, μου μιλούσε το σύμπαν ότι πρέπει να την πάρω.

 

4. Τι πιστεύεις ότι προσφέρει σε έναν άνθρωπο η συντροφιά ενός σκύλου;

Όποιος έχει συμβιώσει με σκύλο έστω μία φορά, δεν μπορεί να φανταστεί την ζωή του χωρίς. Και μόνο αυτό το δευτερόλεπτο που γυρνάς σπίτι και χαίρεται και κουνάει την ουρά είναι καλύτερο και από ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη. Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, λιγότερο εγωιστές. 

 

5. Στην σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα» πρόσφατα έγινες μαμά ενός σκύλου. Πως είναι η δουλειά στο πλατό με έναν σκύλο;

 Στην σειρά έγινα μαμά ενός σκύλου για πολύ συγκεκριμένο λόγο, κάποια στιγμή διάβασα κάπου ότι πάρα πολλά από τα παρατημένα σκυλάκια, είναι παρατημένα γιατί νέοι γονείς παρατάνε τον σκύλο. Μίλησα με την σεναριογράφο, την κυρία Γεωργιάδου και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να περάσουμε ένα μήνυμα μέσα από την σειρά. Δηλαδή η Ρένα και ο Ανδρέας ο άντρας μου όχι μόνο δεν παρατάνε το σκύλο που είχαν, πάνε και παίρνουν σκύλο ενώ περιμένουν μωρό. Κάπως έτσι έγινε η Φρόσω ηθοποιός.

 

 

6.Κάνει πιο όμορφα τα γυρίσματα ή κρύβει κάποιες δυσκολίες;

Προς το παρόν γελάμε γιατί είναι σαν να γεννήθηκε σε γύρισμα η Φρόσω, δεν ξέρω τι συμβαίνει, ίσως επειδή την έπαιρνα από πολύ μωρό, είναι πολύ κυρία, πολύ σωστή, δεν κάνει φασαρία, είναι τέλεια.

Γενικά είμαστε φιλόζωοι όλοι στην σειρά, έχει και η Μαριάννα πολλά ζωάκια και η Ταμίλα και σκύλο και γάτα και η Ντόρα έχει γάτα, γενικά είμαστε σειρά με πολύ ζώο.

 

 

7. Έχεις να μας πεις κάποια πολύ αστεία στιγμή με το σκυλάκι σου;

Με την Φρόσω επειδή είναι ακόμα κουτάβι, είναι 8 μηνών περίπου, το πιο αστείο είναι το τελευταίο που κάνει, γιατί γενικά μας χαρίζει απλόχερα γέλιο, είναι μεγάλη μπούρδα, είναι ότι έχει αλληλεπίδραση με σκυλιά που εμφανίζονται στην οθόνη, δηλαδή είτε γρυλίζει, είτε γαβγίζει, είτε κλαίει στα σκυλιά της τηλεόρασης. Είναι σοκαριστικό γιατί εγώ δεν ήξερα ότι βλέπουν καλά την οθόνη και βλέπεις τώρα αυτό το μπούρδαλο να κοιτάζει τηλεόραση και είναι σαν τις γιαγιάδες που λέγανε καλησπέρα στον Χατζηνικολάου.

 

8. Και κάποια πολύ τρυφερή στιγμή;

Κάτι τρυφερό που έχει κάνει η Φρόσω, επειδή κοιμόμαστε μαζί στον καναπέ πολλές φορές, κάποια στιγμή κοιμόμασταν πλάτη πλάτη κα όταν ξεσκεπάστηκα κατά λάθος, ήρθε και ξάπλωσε πάνω μου για να με σκεπάσει.

 

9. Τι έχεις να προτείνεις σε όποιον σκέφτεται να πάρει ένα ζωάκι;

Είναι καλό όποιος αποφασίζει να υιοθετήσει ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι, να πηγαίνει είτε σε καταφύγιο, είτε σε εθελοντές που μαζεύουν πολλά αδέσποτα ή παρατημένα. Επ ουδενί δεν αγοράζουμε.