Μένουμε Σπίτι με τον σκύλο μας ΙΙΙ

Μένουμε Σπίτι με τον σκύλο μας ΙΙΙ

Σάβ, 03/21/2020 - 21:07

Αφού λοιπόν, κάναμε το μάθημά μας και παίξαμε μέχρι τελικής πτώσεως με τον σκυλάκο μας, ήρθε επιτέλους η μέρα του σπα!
Μπορεί η απόλαυση να μην είναι στον ίδιο βαθμό με τα παιχνίδια και τις λιχουδιές της εκπαίδευσης, αλλά ποιος δεν θα ήθελε μία μέρα περιποίησης και αποκλειστικής φροντίδας και προσοχής;

Το πρώτο βήμα είναι το μπάνιο! Χλιαρό νεράκι, μυρωδάτο σαμπουάν, καλό μασάζ και καλό ξέπλυμα προσέχοντας τα αυτιά και τη μυτούλα. Φυσικά επιβραβεύουμε τον φίλο μας για την υπομονή που δείχνει σ’ αυτήν την, τόσο διασκεδαστική για μας, διαδικασία.

Σειρά τώρα, έχει ένα καλό πιστολάκι! 

Προτιμούμε τον χλιαρό αέρα και κρατάμε απόσταση ενός μέτρου, για να μην φρικάρει ο σκύλος μας. Προσέχουμε να στεγνώσουμε καλά πατουσάκια, ουρά και κοιλίτσα.

 

Μόλις, λοιπόν, το τρίχωμα έχει επανέλθει σε έξαλλη κατάσταση, όπως είναι αναμενόμενο, περνάμε στη φάση του χτενίσματος. Καλό είναι να γνωρίζουμε την κατάλληλη, για το τρίχωμα του σκύλου μας, χτένα, έτσι ώστε και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην πληγώσουμε το δέρμα του.
Τη στιγμή που ο φίλος μας θα μοιάζει σαν να βγήκε από διαφήμιση σαμπουάν, με λίγη προσθήκη κολόνιας, θα είναι έτοιμος!

 

Επόμενο βήμα και γρήγορο, είναι ο καθαρισμός των αυτιών. Όπως και σ’ εμάς, με λίγο βαμβάκι ή ένα μαλακό πανί, με απαλές κινήσεις και όχι πολύ βαθιά παίρνουμε τις βρομιές.

 

Τελευταίο βήμα για τον καλλωπισμό του τετράποδου φίλου μας είναι το κόψιμο των νυχιών. Χρειάζεται ειδικός νυχοκόπτης και προσέχουμε πάντα να βάζουμε την ασφάλεια, για να μην κόψουμε αιμοφόρα αγγεία κι έχουμε ακατάσχετη αιμορραγία.

 

Μπορεί ο σκύλος σας να μην ευχαριστηθεί τη μέρα του σπα όσο εσείς, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει όλους. Άλλωστε, σε μία περίοδο έξαρσης του κορονοϊού, πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα υγιεινής.

Σε κάθε περίπτωση το Bubble Van είναι εδώ για εσάς για να σας κάνει το σκυλάκι σας να λάμπει! 

 

Μένουμε Σπίτι

Μένουμε Καθαροί

Μένουμε Υγιείς

 

Κείμενο: Κατερίνα Βασιλειάδου