Σκύλος και άνοιξη

Σκύλος και άνοιξη

Δευ, 03/23/2020 - 19:11

Η εποχή που όλοι περιμέναμε έφτασε και παρόλο που στη συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι αυτή που είχαμε ονειρευτεί, σίγουρα περιλαμβάνει περισσότερες βόλτες και μεγαλύτερη παραμονή του σκύλου μας σε εξωτερικούς χώρους όπως αυλές, κήπους κλπ. Ακόμα περισσότερο μιας και στις μέρες μας είναι ίσως μια καλή διέξοδος για εμάς του τυχερούς που έχουμε σκύλο μια βόλτα μαζί του ή το παιχνίδι στο κήπο μας. Η περίοδος που περνάμε όμως δεν αλλάζει κάτι απο όλα αυτά που ήδη ίσχυαν για τα τετράποδα παιδιά μας και όλοι μας πρέπει να προσέχουμε περισσότερο τις παγίδες που κρύβει αυτή η όμορφη και μυρωδάτη εποχή.

 

1. Αποπαρασίτωση

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να έχουμε εφοδιάσει το σκυλάκι μας με τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση απο τους ψύλλους, τα τσιμπούρια, τις σκνίπες και τα κουνούπια. Το κάθε κατοικίδιο έχει τις δικές του ανάγκες και μόνο ο κτηνίατρος μας είναι ο ειδικός για να μας ενημερώσει ποια μέθοδο αποπαρασίτωσης θα χρησιμοποιήσουμε στο δικό μας κατοικίδιο. Υπάρχουν κολάρα, αμπούλες, χάπια αποπαρασίτωσης κλπ, τα οποία όμως είναι μέτρα πρόληψης και προστασίας.

 

2. Αλλεργίες

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν τα σκυλιά μας αυτή την εποχή, είναι οι κάμπιες και η γύρη τα οποία μπορούν να τους προκαλέσουν κνησμό, φτάρνισμα, ερεθισμό ματιών, δερματικά εξανθήματα (μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας σκύλος και κάμπιες). Όπως και να έχει καλό είναι αυτή την εποχή να προσέχουμε να μη πλησιάζουμε κοντά σε πεύκα και όπου υπάρχει έντονη γύρη. Προσοχή επίσης χρειάζεται για όλους όσους επιχειρήσουν να καθαρίσουν την αυλή και το κήπο τους, πολλά καθαριστικά, λιπάσματα, παρασιτοκτόνα, ζιζανιοκτόνα,  μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για τους μικρούς μας φίλους.