Σκύλος και βροχή

Σκύλος και βροχή

Παρ, 03/27/2020 - 19:05

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και αν βρέχει έξω, ο σκύλος μας θα πρέπει να βγει ούτως ώστε να κάνει την ανάγκη του. Για κάποιους σκύλους αυτό μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστικό ενώ για μερικούς ακριβώς το αντίθετο. Το θέμα είναι, πως μαθαίνει ο σκύλος απο μικρή ηλικία, πως φροντίζουμε και εμείς ούτως ώστε να εξοικειωθεί με τη βροχή γενικότερα. Όπως και να έχει μιας και οι μικροί μας φίλοι πρέπει να βγουν τη καθιερωμένη τους βόλτα, έτσι πρέπει και εμείς να φροντίσουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

 

 

  1. Φροντίστε να ντυθείτε καλά για να είστε όσο το δυνατόν πιο άνετοι κατά τη διάρκεια της βόλτας. Αυτό εξαρτάται και απο το τι σκύλο έχετε. Για παράδειγμα ένας μεγαλόσωμος σκύλος με πολύ ενέργεια δε θα βολευτεί και ιδιαίτερα κάτω απο μια ομπρέλα αλλά ούτε και εσείς θα είστε άνετος αν πρέπει να κάνετε ακροβατικά μεταξύ του λουριού και της ομπρέλας. Συνεπώς προτιμήστε ολόσωμο αδιάβροχο και αδιάβροχα παπούτσια. Φροντίστε αν δεν ενοχλεί το σκυλάκι σας, να του φορέσετε και εκείνου ένα αδιάβροχο.

 

  1. Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε που πατάμε και ποιό δρόμο ακολουθούμε κατα τη διάρκεια της βόλτα μας ειδικά όταν η βροχή είναι έντονη. Αν βρίσκεστε σε αστικό κέντρο προτιμήστε πιο μικρούς δρόμους για να αποφύγετε οχήματα κλπ. Επίσης σημαντικό είναι να προσέχουμε καθώς η βροχή μπορεί να φέρει αρκετή βρομιά μέσα σε λακκούβες και λιμνάζοντα σημεία, συνεπώς πρέπει να προσέχουμε ώστε ο σκύλος να μη πιει απο αυτά.

 

  1. Τις μέρες που η βροχή είναι έντονη και η ορατότητα χαμηλή φροντίστε να βγαίνετε σύντομες βόλτες, μέχρι ο μικρός σας φίλος να κάνει την ανάγκη το. Ρυθμίστε τη βόλτα για όσο θα υπάρχει ακόμα το φώς της ημέρας και επίσης προσπαθήστε τα ρούχα σας και τα λουριά, κολάρα του σκύλου να έχουν έντονα χρώματα ούτως ώστε να γίνεστε ορατός απο όσους κυκλοφορούν.

 

  1. Όταν γυρίσετε απο τη βόλτα καλό ειναι να πλύνετε τα πατουσάκια του με καθαρό νερό. Στεγνώστε το σκύλο σας τουλάχιστον με μια πετσέτα με ιδιαίτερη έμφαση στα ποδαράκια του. Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του, για να μη γλιστράει, καθώς και για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό.

 

Καλές βόλτες!