Σκύλος  και  Κορονοϊός

Σκύλος  και  Κορονοϊός

Σάβ, 03/07/2020 - 12:08

Σκύλος  ?+ Κορονοϊός ?

Το νούμερο ένα θέμα που μας απασχολεί το τελευταίο διάστημα, δεν είναι άλλο από την διαρκή εξάπλωση του κορονοϊού.

 Η απορία όλων των φιλόζωων και των σκυλογονιών το τελευταίο διάστημα είναι αν ο COVID-19 μεταδίδεται από το κατοικίδιο μας σε εμάς και το αντίστροφο.

Μετάδοση του κορονοϊού Covit-19 από τα ζώα στον άνθρωπο

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αποδείξεις μετάδοσης του κορονοϊού από τα ζώα , μιας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι ζώα όπως οι σκύλοι και οι γάτες δεν μολύνονται από τον κορονοϊό. Υπάρχουν διάφορα είδη κορονοϊού στα ζώα τα οποία όμως δεν μεταδίδονται στους ανθρώπους. Σύμφωνα με κτηνιάτρους δεν είναι καθόλου εύκολη η μετάδοση ενός ιού από ένα ζώο σε άλλο. Βέβαια υπάρχει η πιθανότητα μετάλλαξης ενός ιού, και άρα η περαιτέρω μετάδοση σε άλλα ζώα, αλλά αυτή η πιθανότητα είναι μηδαμινή σε σχέση με την πιθανότητα μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Συνεπώς οι άνθρωποι είναι ασφαλείς όταν έρχονται σε επαφή με ζώα, αρκεί βέβαια να τηρούνται τα βασικά μέτρα υγιεινής όπως πλύσιμο χεριών πριν και μετά από την επαφή με τα ζώα ή τα διάφορα αντικείμενα που ανήκουν σε αυτά. Συνίσταται βέβαια να αποφεύγουν να φιλάνε τα ζώα τους.

Τηρήστε τις γενικές οδηγίες υγιεινής που ανακοινώνει το Yπουργείο Υγείας, προστατευτείτε και το κυριότερο μην πανικοβάλλεστε.