Σκύλος και Υιοθεσία

Σκύλος και Υιοθεσία

Πέμ, 08/02/2018 - 18:38

Σκύλος ? + Υιοθεσία ❤ 

Όταν θέλουμε να υιοθετήσουμε έναν σκύλο, οι ερωτήσεις που μας δημιουργούνται είναι πάρα πολλές. Θα αναλύσουμε κάποιες από τις πιο βασικές που θα είναι κριτήριο για το αν μπορούμε τελικά να έχουμε έναν σκύλο και αν ναι τι σκύλο!! Όταν διαλέγουμε σκύλο είναι σαν να διαλέγουμε ένα καινούριο μέλος της οικογένειας οπότε θα πρέπει η έρευνα που θα κάνουμε να είναι πολύ σωστή και να μην υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσουμε!

 

? Με ποιο κριτήριο θα διαλέξουμε σκύλο;

Φυλή:

Σίγουρα υπάρχουν φυλές που θεωρούνται κατάλληλες για φύλακες ή για την συντροφιά παιδιών ή για οποιαδήποτε περίσταση. Κάποιες από αυτές είναι οι παρακάτω.

 

Φυλές για σκύλο και παιδί:

Ένα σκυλί για να μπορεί να συμβιώσει με ένα παιδί και να είναι και οι δύο τους ευτυχισμένοι και χαρούμενοι θα πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να είναι «ανθεκτικό» διότι τα παιδάκια δεν ξέρουν πώς να πιάσουν έναν σκύλο ή πώς να παίξουν μαζί του κ μπορεί να το πονέσουν , θα πρέπει να έχει ενέργεια γιατί ένα παιδί θέλει ασταμάτητο παιχνίδι και τέλος να είναι φιλικά και προστατευτικά.

? Labrador

? Basset Hound

? Beagle

? Bernese Mountain Dog

? Boston Terrier

? Brittany

? Cavalier King Charles Spaniel

? Curly – Coated Retriever

? Golder Retriever

?  Ιρλανδική Wolfhound

Και πολλά άλλα…

 

 

Φυλές για κυνήγι:

Εδώ οι κατηγορίες εξαρτώνται κυρίως από τι είδος του θηράματος, τις ικανότητες τους στην ανίχνευση μυρωδιών ,την αντοχή του στο τρέξιμο κλπ…

1.      ?️Beagle (μικρά θηράματα)

2.      ?️Bloodhound (εγκληματίες και αγνοούμενους)

3.      ?️Chesapeake Bay Retriever (πάπιες)

4.      ?️Coonhound (μεγάλα ζώα όπως ελάφια)

5.      ?️Dachshund (ασβούς, αλεπούδες και λαγούς)

6.      ?️English setter ( πτηνά)

7.      ?️Fox Terrier (κυνήγι αλεπούς)

8.      ?️Labrador Retriever (φέρνουν το θήραμα)

9.      ?️Pointer (κυνήγι πουλιών)

10.   ?️Spanish Water Dog (υδρόβια πτηνά)

 

Φυλές για διαμέρισμα:

Συνήθως για διαμέρισμα προτιμάμε τα σκυλιά με μικρή ενέργεια ώστε να μην καταπιεστούν σε έναν μικρό χώρο και σκυλιά που εκπαιδεύονται εύκολα ώστε η συγκατοίκηση μαζί τους να είναι όμορφη.

1.   ? Maltese

2.   ?Yorkshire Terrier

3.  ? Papillion

4.   ?Cavalier King Charles Spaniel

5.   ?Pomeranian

6.   ?Poodle

7.   ?Chihuahua

8.   ?Lhasa Apso

9.  ?Bichon Frise

10?Pekingese

 

Φυλές σκύλους.. Θεραπευτές:

Υπάρχουν και σκύλοι που με την κατάλληλη εκπαίδευση από ειδικούς εκπαιδευτές μπορούν να κάνουν καλύτερη, ευκολότερη και πιο όμορφη την ζωή ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν σκύλοι οδηγοί τυφλών , παιδιών με ΔΕΠΥ ή με νοητική στέρηση κλπ…

Αν και είναι γνωστό ότι έτσι και αλλιώς τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία! Άλλα για μία πιο συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να μιλήσετε σε κάποιον ειδικό ώστε να σας προτείνει κάτι ανάλογα την περίπτωση.

 

Αλλά όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα εφόσον ότι και να έχει ένας σκύλος στο DNA του, η πραγματική του συμπεριφορά εξαρτάται από την δική μας και πως εμείς θα τον μεγαλώσουμε! Το σκυλί σου και το παιδί σου όπως το μάθεις δεν λένε; Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα Pitbull μεγαλώνει εξαιρετικά με ένα παιδί. Οπότε αντί να επιλέξετε φυλή, επιλέξτε τρόπο εκπαίδευσης και συμπεριφοράς με την βοήθεια ενός ειδικού.

 Άλλωστε υπάρχουν τόσα σκυλάκια στον δρόμο που σας εγγυώμαι ότι έχουν να σας δώσουν απεριόριστη αγάπη!

 

Μέγεθος:

Το μέγεθος είναι ένα κριτήριο που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας. Αν για παράδειγμα θέλετε να βγάζετε βόλτα τον σκυλάκο σας μαζί με το παιδί σας καλό θα ήταν να διαλέξετε ένα σκυλάκι μικρού μεγέθους για να μπορείτε να το ‘κουμαντάρετε’ εύκολα.

 

Χώρος:

Ο χώρος είναι ένα θέμα που επηρεάζει και τις δικές σας ανάγκες αλλά και του ίδιου του σκύλου. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να βάλετε έναν σκύλο Αγίου Βερνάρδου σε 20 τ.μ.

Το κλίμα:

Τέλος, το κλίμα είναι μία από τις βασικές ανάγκες του σκύλου που πρέπει να το σεβαστούμε όσο όμορφα και αν είναι κάποια σκυλάκια θα πρέπει να δεχτούμε πως κάποια απ΄ αυτά δεν αντέχουν την πολύ ζέστη ή το πολύ κρύο αντίστοιχα!

 

 

 

Οικονομικό Κριτήριο:

Ένα άλλο βασικό κριτήριο για το αν μπορούμε να έχουμε έναν σκύλο είναι το οικονομικό.

Ο κάθε σκύλος έχει κάποια πάγια έξοδα, κάποια έξοδα που τα κάνεις μια και έξω και κάποια έξοδα των απαραίτητων αντικειμένων που πρέπει να έχετε για έναν σκυλάκο καθώς και η αντικατάστασή τους όταν φθαρούν.

Πάγια έξοδα σκύλου:

1.       Μια καλή τροφή (η τιμή εξαρτάται από την μάρκα και το μέγεθος του σκύλου)

2.       Αμπούλες για εξωπαρασίτωση κάθε μήνα

3.       Κολάρο για ψύλλους και τσιμπούρια κάθε τρίμηνο

4.       Χάπι για ενδοαποπαρασίτωση κάθε τρίμηνο

5.       Ετήσιος εμβολιασμός

6.       Ετήσιες εξετάσεις

7.       Καλλωπισμός και Περιποίηση ζώου

Άλλα έξοδα σκύλου:

1.       Τσιπ

2.       Στείρωση

Απαραίτητα αντικείμενα σκύλου:

1.       Δύο μεταλλικά μπολ

2.       Ένα μαξιλάρι

3.       Ένα περιλαίμιο

4.       Έναν οδηγό (λουρί)

5.       Λιχουδιές για επιβράβευση

6.       Κόκκαλα δερμάτινα

7.       Ένα – δύο παιχνίδια

8.       Μεταλλική ταυτότητα

9.       Βούρτσα για περιποίηση τριχώματος

10.    Σακουλίτσες

 

 

⌛Χρόνος που μπορούμε να διαθέσουμε!

Ένας σκύλος όπως είπαμε είναι σαν ένα νέο μέλος της οικογένειας μας. Οπότε όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται την προσοχή και τον χρόνο μας. Έτσι πρέπει να ξέρουμε τις καθημερινές υποχρεώσεις που έχει ένας σκύλος καθώς και τις περιστασιακές.

Αν εμείς δουλεύουμε πολλές ώρες έχουμε προβλέψει τι θα κάνει ο σκυλάκος εκείνες τις ώρες; Υπάρχει κάποιος άλλος στο σπίτι να του κρατάει συντροφιά;

Καθημερινές ανάγκες:

1.       Φαγητό, θα πρέπει να ταΐζουμε τον σκύλο μας όσες φορές την ημέρα μας πει ο κτηνίατρος ανάλογα με την ηλικία του.

2.       Να φροντίζουμε όλη μέρα να έχει το νεράκι του.

3.       Ένας σκύλος χρειάζεται δύο καθημερινές βόλτες για να κάνει την ανάγκη του καθώς και για να περπατήσει, αθληθεί, μυρίσει..

4.       Κάποιες φυλές χρειάζονται καθημερινό βούρτσισμα και κάποιες άλλες  πιο σπάνια, αλλά μην σας ξεγελάνε τα κοντότριχα σκυλιά και πιστεύετε πως δεν θέλουν χτένισμα!! Θέλουν και αυτά.

5.       Καθημερινά θα πρέπει να δίνουμε στοργή και χάδια στο σκυλάκι μας καθώς και παιχνίδι αν το ζητάει ο χαρακτήρας του.

6.       Τέλος, όλα τα παραπάνω θα πρέπει κάποιες φορές να συνδυάζονται με την εκπαίδευσή του η οποία θα πρέπει να βρίσκετε στην καθημερινότητα του σκύλου.

Περιστασιακές ανάγκες σκύλου:

1.       Κτηνίατρος: για τους εμβολιασμούς του, τις ετήσιες εξετάσεις του και ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί ο μικρός μας φίλος.

2.       Περιποίηση και καλλωπισμός: Το πλύσιμο του σκύλου, το χτένισμα και το κούρεμα δεν είναι θέματα ομορφιάς και πολυτέλειας αλλά ανάγκη για την καλύτερη υγιεινή του.

 

Τέλος, κάποια άλλα ερωτήματα που θα σας θέσουμε είναι: Είναι σύμφωνος ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σε περίπτωση που δεν είναι ιδιόκτητο; Έχετε προβλέψει τι θα κάνετε όταν θα πάτε διακοπές; Τι θα κάνετε αν έχει πρόβλημα με κάποιο άλλο κατοικιδιό σας ή αν κάνει ζημιές μέσα στο σπίτι;

 

?Αν λοιπόν έχετε κάνει την σωστή έρευνα, έχετε απαντήσει όλες αυτές τις ερωτήσεις και πληρείται  τα κριτήρια τότε είστε πανέτοιμοι να γίνεται σκυλογονείς και να δεχτείτε την ομορφιά της σχέσεις αυτής. Έτοιμοι για απεριόριστη αγάπη;?