Διαμονή στην Πορταριά Πηλίου στον παραδοσιακό ξενώνα Αρχοντικό Ναουμίδης!

Διαμονή στην Πορταριά Πηλίου στον παραδοσιακό ξενώνα Αρχοντικό Ναουμίδης!

Τετ, 08/05/2020 - 12:04
Μπράτε

Διαμονή στην Πορταριά Πηλίου στον παραδοσιακό ξενώνα Αρχοντικό Ναουμίδης!

Γεια σας! Είμαι ο Μπράτε, ελπίζω να με θυμάστε από το προηγούμενο μου ταξίδι στο Μούρεσι. Αυτό το Σαββατοκύριακο πήγα σε ένα άλλο μέρος του Πηλίου, στην Πορταριά!

Μείναμε στον παραδοσιακό ξενώνα «Αρχοντικό Ναουμίδης».

Το Αρχοντικό Ναουμίδη στην Πορταριά στο Πήλιο είναι ένα σπάνιο δείγμα αριστοκρατικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

Χτίστηκε το 1893 από εύπορη οικογένεια της Αιγύπτου, την οικογένεια Ναουμίδη. Ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του μιας και είναι ένα αρχοντικό χτισμένο σε αιγυπτιακό στυλ στην καρδιά του βουνού των Κενταύρων, το Πήλιο.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες αναπαλαίωσαν με επιτυχία το αρχοντικό σεβόμενοι την ιστορία του και την τοπική αρχιτεκτονική και πρόσθεσαν δύο νέα κτίρια τα οποία περιλαμβάνουν 2 deluxe σουίτες και τέσσερα επιπλέον δωμάτια όλα με τζάκι και υδρομασάζ υπακούοντας πάντα στην πηλιορείτικη αρχιτεκτονική.

Όλα αυτά μαζί με την εξωτερική πισίνα καθιστούν το Αρχοντικό Ναουμίδη ένα συγκρότημα ονειρεμένων διακοπών καθώς φέρνει στο νου μνήμες από το παρελθόν και ένα άρωμα ρομαντισμού και αρχοντιάς πλάι-πλάι με το σήμερα.

Το δωμάτιο

Όταν φτάσαμε λοιπόν μας ξενάγησαν στο ξενοδοχείο, μας ενημέρωσαν για το πρωινό και για την χρήση της πισίνας και μας έδωσαν το κλειδί για το δωμάτιο μας.

Το δωμάτιο καθώς και όλο το ξενοδοχείο ήταν πολύ καθαρό και πολύ.. αρχοντικό!

Αφήσαμε τα πράγματα μας και φύγαμε γρήγορα για να εξερευνήσουμε την περιοχή.

Επειδή δεν ξέραμε πολλά πράγματα για το μέρος καθίσαμε και απολαύσαμε τον καφέ μας πλάι στην πισίνα, και ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για τα must της περιοχής. Με μεγάλη προθημεία μας είπαν τα πάντα και έτσι η περιπέτεια μας ξεκίνησε.

Πρώτα περπατήσαμε στο μονοπάτι των Κενταύρων, μια διαδρομή μέσα στο δάσος γεμάτο ρυάκια, ξύλινες γέφυρες υπό τον ήχο των πουλιών. Η διαδρομή αυτή είναι περίπου 1 ώρα μαζί με στάσεις για φωτογραφίες και είναι πραγματικά παραμυθένια. Είναι εύκολη σχετικά, εγώ που είχα τέσσερα πόδια ανέβαινα παντού με μεγάλη ευκολία! Οι γονείς μου όμως φορούσαν κλειστά παπούτσια για να μην γλιστρήσουν.

Μόλις τελειώσαμε την εξερεύνηση του μονοπατιού, πήγαμε στη Μακρινίτσα. Ένα πανέμορφο γραφικό χωριό πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Όταν φτάσαμε στο χωριό αφήσαμε το αυτοκίνητο και περπατήσαμε στο πλακόστρωτο. Όλοι οι μαγαζάτορες εκεί με χαιρετούσαν και με χάιδευαν αλλά δυστυχώς όταν πλησιάσαμε στην κεντρική πλατεία, υπήρχαν πολλά αδέσποτα σκυλάκια που ήταν πολύ φιλικά με τους γονείς μου αλλά όχι με έμενα. Φοβήθηκα λίγο! Ίσως να πρέπει να αφήσετε το τετράποδο παιδί σας στο ξενοδοχείο αν θέλετε να δείτε αυτό το χωριό. Καθίσαμε για φαγητό σε ένα πολύ όμορφο μαγαζάκι που είχαν και αυτοί μία σκυλίτσα η οποία με καλωσόρισε με χαρά και έτσι ξεχάστηκα λιγάκι.

Η κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας

Το βράδυ πήγαμε στον Βόλο που είναι πάρα πολύ κοντά. Περπατήσαμε στον παραλιακό δρόμο και καθίσαμε σε ένα μαγαζί να πιούμε τσίπουρο όπως μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι ντόπιοι φίλοι μας. Εκεί σου φέρνουν μεζεδάκια με ότι πάρεις οπότε είχα να φάω πολλές λιχουδιές.

Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο μας και τελείωσε η πρώτη υπέροχη μέρα μας.

Το επόμενο πρωί, οι γονείς μου έκαναν μπάνιο στην πισίνα. Γενικά δεν το προτιμούν αν υπάρχει θάλασσα κοντά, όμως ο χώρος γύρω από αυτήν την πισίνα ήταν τόσο όμορφος και προσεγμένος που τους κέντρισε το ενδιαφέρον.

Μόλις τελείωσαν το μπάνιο τους, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Περάσαμε με το αυτοκίνητο από διάφορα χωριά για να δούμε λίγο ακόμα το εκπληκτικό αυτό μέρος και να πάρουμε μαζί μας λίγες ακόμα εικόνες.

Εικόνες από την διαδρομή

Το Πήλιο είναι ένα μέρος που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν τόσο γαλήνια και ξέγνοιαστα που θα το επέλεγα ξανά. Και σίγουρα θα επιλέγαμε ξανά το Αρχοντικό Ναουμίδης, που ήταν τόσο κοντά σε όλα και μας περιποιήθηκαν τόσο!